fbpx

Bekende Nederlandse kickboksers

Kickboksen is een gave sport. Dat weet jij waarschijnlijk al, anders was jij niet op dit blog uitgekomen. Twijfel jij nog om te beginnen met kickboksen in Groningen bij Fightgym Choy-Bo? Lees dan dit blog waarin wij jou zeker van inspiratie voorzien!

Iedereen die tegenwoordig een beetje kickboksen volgt kent natuurlijk Rico Verhoeven en Badr Hari. Maar ken je ook de namen de kickboksers die de sport in Nederland populair hebben gemaakt? In dit blog stellen wij je graag aan hen voor. 

Peter Aerts

Peter Aerts heeft kickboksen in Nederland populair gemaakt door al in 1994 zijn eerste K-1 toernooi in Japan te winnen. Ook in 1995 en 1998 was hij de winnaar van het toernooi. K-1 was op dat moment de grootste vechtsport organisatie waar kickboksen toen onder viel. Overigens stond de ‘K’ van K-1 ook voor karate en kung-fu. 

Peter Aerts wordt ook wel ‘The Dutch Lumberjack’ genoemd vanwege zijn keiharde low-kicks. Hoe goed Peter Aerts was blijkt ook uit het feit dat ze hem naast deze bijnaam nog een bijnaam gaven: ‘The king of the high-kicks’.

Door zijn lange lengte trapte hij vele tegenstanders K.O. door een high kick in de nek of het hoofd.


Ernesto Hoost

Net als Peter Aerts is Ernesto Hoost een grootheid in het kickboksen in Nederland. Ernesto Hoost heeft het destijds grootste kickbokstoernooi op de wereld, het K-1 toernooi, vier maal gewonnen. De bijnaam van Ernesto Hoost is ‘Mister Perfect’. Deze bijnaam heeft hij verdiend omdat hij volgens de kenners alle technieken van het K-1 perfect onder de knie heeft. Hij liet hiermee zien dat je een winnaar kan zijn als je de techniek perfect beheerst!

Kickboksen was in de topjaren van Ernesto Hoost vooral heel erg bekend in Japan. Een paar jaar voor het succes van Ernesto Hoost heeft Peter Aerts in Nederland al wat stof doen opwaaien met zijn gewonnen titels op het K-1 toernooi. Door de winst van Ernest Hoost werd de sport in Nederland wéér wat populairder. 


Ramon Dekkers

Foto van mixfight.nl

Ramon Dekkers is een grootheid in de Muay Thai- en kickbokswereld. Hij heeft de wereldtitel acht keer veroverd. Ramon Dekkers heeft laten zien dat je niet groot en zwaar hoeft te zijn om een goede kickboksers te zijn. Met zijn lengte van slechts 1.72 meter en zijn gewicht van net minder dan 75 kilo was Ramon een erg gerespecteerde kickbokser. 

Ramon Dekkers was zo bedreven in de sport dat hij er om bekend stond dat hij zijn Thaise tegenstanders uitdaagde in hun eigen land. Kenmerkend voor Ramon Dekkers was zijn snelle en agressieve vechtstijl. Daarnaast werd hij door de Thaise bevolking zo gewaardeerd dat hij een onderscheiding heeft gekregen van de Thaise koninklijke familie voor zijn bijdrage aan de sport.

Hebben deze mannen jou geinspireerd om met kickboksen te beginnen? Schrijf je dan meteen in voor een proefles bij Choy-Bo. Misschien ben jij binnenkort ook wel in de ring te vinden!

Chat openen
1
Proefles plannen?
Meteen een proefles plannen? Stuur ons een appje! Je bent van harte welkom tijdens onze lessen Bijvoorbeeld op:

- Maandag om 18.30 uur
- Dinsdag om 19.00 uur (zaktraining)
- Woensdag om 18.30 uur
- Donderdag om 19.00 uur (zaktraining)
- Vrijdag om 19.00 uur

Tot snel!