fbpx

Kickboksen voor kinderen in Groningen

Sterk en fit worden bij kickbokschool Choy-bo

Wat leuk dat jij interesse hebt in kickboksen voor kinderen. We leggen je graag uit wat kickboksen voor jouw kind inhoudt en hoe we dat bij Choy-Bo doen. 

Sporten en gezond bewegen is goed voor iedereen. Dat is algemeen bekend! Specifiek voor kinderen is het belangrijk omdat ze hierdoor een goede motoriek en conditie ontwikkelen. Het gezegde ‘jong geleerd is oud gedaan’ gaat hier zeker op. Wanneer kinderen vroeg leren gezond te leven en te bewegen is dat iets wat ze de rest van hun leven blijven doen. 

De kickbokssport heeft nog een bijkomend voordeel: los van fysieke gezondheid zorgt kickboksen ook voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Helaas is pesten tegenwoordig een veel gehoord en gezien begrip onder kinderen. Bij Choy-Bo vinden we het belangrijk dat kinderen zelfredzaam worden!

Kickboksen zorgt er voor dat kinderen respect voor elkaar krijgen maar ook voor zichzelf op kunnen komen wanneer nodig, doordat ze hun grenzen leren kennen en aan weten te geven. Kickboksen is dus goed voor fysieke én mentale gezondheid. Nu al overtuigd? Boek dan meteen een proefles.

Kinderen kickboksen bij Choy-Bo in een veilige omgeving

Kickboksen is een vechtsport. Bij Choy-Bo willen we kinderen daarom op een verantwoorde manier laten kennismaken met de sport. We doen dit in een veilige omgeving, wat betekent dat de groep gescheiden is van de groepen volwassen kickboksers. Kinderen mogen daarnaast zoveel mogelijk zelf hun buddy’s kiezen. 

De trainingen worden uitsluitend verzorgd door ervaren kickboksers die jouw zoon of dochter leert met respect en beheersing te vechten. Tijdens de lessen wordt er veel nadruk gelegd op het ontwikkelen van discipline en naleving van de regels. Respect voor elkaar en discipline gaan hand in hand. 

Op een speelse maar intensieve manier leren we kinderen de technieken en regels van het kickboksen. Natuurlijk hebben we daarvoor ook de nodige beschermingsmaterialen voor jouw zoon of dochter wanneer ze dit nog niet zelf hebben. Ook besteden we veel aandacht aan concentratie en coördinatie oefeningen. Want ook dat zijn belangrijke onderdelen van deze prachtige sport. 

Zijn al je vragen al beantwoord? Mooi! Als dat nog niet zo is lees je misschien op de FAQ-pagina het antwoord op je vraag.

Jij wilt dus kickboksen?

Je ouders zijn nu helemaal overtuigd dus nu kan je écht beginnen met kickboksen voor kinderen. Voordat je begint met je eerste les moet je wel vast weten dat we je flink zullen laten zweten. Als jij er nog steeds zin in hebt hopen we je snel te zien.

Nog even op een rijtje. Wil jij: 

 1. Leren kickboksen? 
 2. Nieuwe vriendjes of vriendinnetjes maken? 
 3. Op school vertellen dat je hoger trapt dan je buurjongen?

En wil jij als ouder: 

 1. De weerbaarheid van je kind vergroten?
 2. Leren werken aan discipline? 
 3. De conditie van je kind zien verbeteren? 

Dan is kickboksen de perfecte sport!

Heb je nog vragen over het kickboksen?

Hierboven hebben we al veel besproken. Heb je toch nog vragen? Vul dan het contactformulier in. Als je hebt besloten dat jouw kind gaat kickboksen, bekijk dan meteen het lesrooster om te checken wanneer de eerst les is.

Wil je meer informatie over kickboksen voor vrouwen, kickboksen voor studenten of kickboksen voor beginners. Klik dan door naar de pagina’s via de link!

 • 5 star review  Best gym in the north were you learn techniques and gain knowledge that you can‘t get anywhere else around here... If you wanna learn kickboxing, improve condition and/or become a... Lees verder

  thumb Nil Domènech

  5 star review  Zeer professionele kickboks gymn. Pim is een ervaren en betrokken leraar, met veel kennis en kunde over het vak. Dat weet hij duidelijk en enthousiast over te brengen op zijn... Lees verder

  thumb Nathalie Boom

  5 star review  Choy-Bo is de oudste gym van Groningen. Ik train hier al jaren. Je kunt zien dat Pim een leerling van Peter Aerts is, goede basis, technisch, goede motivator en weet... Lees verder

  thumb Joram van de belt
 • 5 star review  Leuke sportschool waarbij respect en discipline hoog in het vaandel staan. Je kan bij Choy-Bo terecht als beginner, gevorderd of als wedstrijdvechter. Pim is een zeer ervaren trainer die weet... Lees verder

  thumb Nawid Jahanyar

  5 star review  Een sportschool om te leren en te knokkken. Sensei is zeer bekwaam en traint zelf bij Peter Aerts. Er is een leuke sfeer in de groep maar, er word wel... Lees verder

  thumb Richard Molanus

  5 star review  Goede sfeer, gevarieerde trainingen, toegankelijk voor alle doelgroepen & trainingen door pro’s

  thumb Ivie
Chat openen
1
Proefles plannen?
Meteen een proefles plannen? Stuur ons een appje! Je bent van harte welkom tijdens onze lessen Bijvoorbeeld op:

- Maandag om 18.30 uur
- Dinsdag om 19.00 uur (zaktraining)
- Woensdag om 18.30 uur
- Donderdag om 19.00 uur (zaktraining)
- Vrijdag om 19.00 uur

Tot snel!